Jacle Bow

Bio

Jacle Bow is een Brusselse rockband die cruiset op een verfrissende mix van melodieën en een 'rollin' backing band.' Alsof de ruwheid van The Stones de elegantie van de Fab Four ontmoet. Producer Mario Goossens (Triggerfinger) is alvast grote fan en werkte met hen intens aan het debuutalbum.

Jacle Bow kwam voor het eerst bovendrijven in 2015 toen ze de finale haalden van 'De Nieuwe Lichting', het alternatieve muziekconcours van Studio Brussel.

Jacle Bow is ook een oerdegelijke 'Do It Yourself'-band. Ze deden die naam alle eer aan, door helemaal op eigen houtje een USA tour te organiseren. 20 gigs in 22 dagen. Amerikaanse topzalen als Great American Music Hall in San Francisco en Star Theater in Portland verwelkomden de band. Onderweg namen ze ook hun debuutsingle 'Suit Yourself' op met Eels-bassist, Allen Hunter. De tour werd vereeuwigd in de road trip documentaire Play For That Money Boys, uitgezonden op Acht.

In september 2015 tekenden de heren een wereldwijde deal met Warner Music en werden ze Artist in Residence 2016 van de muziektempel Ancienne Belgique.
Ze deden er support acts voor Paul Weller, Kaleo en Golden Earring. Maar ook andere grote zalen waren heel gastvrij voor de band,
supporting Kensington in de Lotto-Arena, Madness in de Roma en Arno in de Brielpoort.

De 5 singles van hun debuutalbum 'What's all the mumble about' raakten voorbij de slachtbank van Studio Brussel tot in De Afrekening (Suit Yourself, Rightless, House For Sale, High For You Lover & Lucky). Maar ook Radio 1, Classic 21, Q-Music, Bel RTL en Nostalgie gaven hen veel airplay.
Jacle Bow stond ook al 2 maal op het felbegeerde podium van de Nederlandse talkshow 'De Wereld Draait Door' en speelde al verschillende live-sessies voor de populaire Nederlandse zender 3FM.

In januari 2017 stelden ze hun debuutalbum 'What's all the mumble about' voor in een uitverkochte AB Club.

In 2016 en 2017 stond Jacle Bow in de lijst van de 10 meest geboekte Belgische bands, met meer dan 30 concerten in de zomer, waarbij Les Ardentes en Brussels Summer Festival.

2019 is het jaar van hun opvolger 'Whatever you might find', opnieuw met Mario Goossens als producer. Het album wordt voorgesteld in een uitverkochte AB op 20 februari '19.

Jacle Bow is Jonas Bastijns (vocal, guitars), Karel Van Mileghem (guitars, bass) en Joris Thys (drums).

Live wordt de band aangesterktsterkt door Hanne Vandekerckhove op bas en Frank Oliver James op toetsen17/01/17 

Bookings

BELGIUM:

VLAANDEREN - BUSKER BOOKINGS - Werner Dewachter ➜ werner@busker.be (+32 2 305 31 49)

WALLONIE - ALPHA MUSIC - Jonathan Vertenoeuil ➜ alpha-music@live.be (+32 486 39 98 96)

 

THE NETHERLANDS:

FRIENDLY FIRE - Age Versluis ➜ a.versluis@friendly-fire.nl (+31 30 4100 140)
 

© Copyright 2019 Noisesome.
All Rights Reserved.