Yesnomaybe

Bio

Yesnomaybe? Laat je vooral niet verwarren door de naam, want als Yesnomaybe het voor het zeggen heeft, dan staan ze liefst morgen nog on top of the world. Yesnomaybe baby!

Met ‘Winnaar van de Nieuwe Lichting’ op het palmares, staan de vier aandachtshoeren van Yesnomaybe te popelen om België – en bij uitbreiding de hele wereld – een schoon punk/rock geweten te schoppen. Aangevuurd door bands die diep de jaren 1990 de muziekindustrie een nieuw gezicht gaven, wil Yesnomaybe vanuit een alles-moet-kapot- attitude vandaag concertzalen herscheppen in zweterige rocktempels, waar mensen ademhappend buitenstappen, met een ‘what the fuck was that’-blik.

Frontman Ferre Achten laat er geen twijfel over bestaan: “Het doel is de Belgische muziek scène helemaal over hoop halen. Of dat gaat lukken? Zeker!” Aan enthousiasme en een goeie portie brutaliteit is geen gebrek. Maar het blijft niet bij woorden. Yesnomaybe slaagt er in om met een aantal songs een vuist te maken en die recht in je lever te laten landen. Twee singles releasten ze: “Fuck The Police” en “Hypnagogic”, melodieuze alternative punkrock die niet enkel op de benen, maar ook op het hoofd mikt. Yesnomaybe grossiert niet in de zoete bubbelgumpopteksten, maar verweeft in de lyrics het leven van alledag. “Ik schuw de emotie niet”, aldus Ferre Achten. “Het moet ergens over gaan. Pas op, ik heb niets tegen muziek die louter entertaint, maar mijn hart gaat toch harder kloppen als de teksten echt over iets gaan. Onze muziek moet raken, mensen omverblazen, pijn doen, zalven en shockeren. En het liefst alles samen.”

BAND: 

Ferre Achten: vocals, guitar
Matteo Jonckheere: bass, backingvocals
Tim Vinck: guitar
Briek Maertens: drums

Bookings

BELGIUM: 

Robin Tulkens: robin.tulkens@livenation.be

© Copyright 2024 Noisesome.
All Rights Reserved.